שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

03/01/2002 | 20:14 | מאת: חני

לבתי בת ה-5 חום גוף נמוך סביבות 36 מעלות. האם יש צורך לחשוש או להפנותה לבדיקות מסוימות. בימים האחרונים לאחר מחלה בה סבלה מחום גבוה קרה גם שחום גופה הגיע ל 35 מעלות. הילדה לא הראתה שום סימן מיוחד ותפקדה כרגיל. תודה

03/01/2002 | 21:36 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

הסביר ביותר שמדובר בבעית מדידה או מדחום. איך את מודדת חום? בילדים בגיל זה אין כ"כ משמעות לחום נמוך בזמן מחלה חריפה (בניגוד לתינוקות בגיל חודש חדשיים בהם מחלה קשה יכולה להתבטא גם בחום נמוך מהרגיל). אם היא מתנהגת כרגיל ואין כל בעיה איתה אין כל סיבה למדוד חום ממילא. חום 36 מעלות הוא נורמלי לחלוטין. במידה ואכן מדובר בחום נמוך מהרגיל לאורך זמן בילדה יש להיבדק ע"י הרופא. ישנן סיבות שונות לחום גוף נמוך תמידית , ביניהן בעיות הורמונליות.

04/01/2002 | 18:50 | מאת: חני

לד"ר רוטשטיין תודה על תשובתך. באותו יום בו גיליתי כי לילדה חום של 35 מעלות מדדתי את החום בפי הטבעת באמצעות מדחום דיגטלי ועל מנת לודא מהימנות הבדיקה גם במדחום כספית למשך 2 דקות. מהי הסיבה העלולה לגרום לחום כה נמוך? הסיבה למדידת החום חשש לחום גבוה, הרגשתי כי לחייה חמים. יש לציין כי תמיד חששתי מחום גבוה בגלל פירכוסי חום בגיל שנה וחצי. מאז בכל מחלה אני חוששת ולפעמים מבוהלת. שאלה נוספת: האם בזמן שינה חום הגוף נמוך יותר? ושוב תודה.

מנהל פורום רפואת ילדים