דלקת מעיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

03/01/2002 | 11:48 | מאת: לילך

בני בן 4 חודשים. כבר חודשיים שהוא בוכה מכאבים בכל פעם שיש לו צואה. לאחרונה יש לו צואה עם דם. תרבית צואה יצאה תקינה, אך יש לימפוציטים ++. הרופאה אומרת שמדובר בדלקת מעיים. מה עושים?

03/01/2002 | 21:40 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

אם לא מדובר בצואה דמית לאורך זמן אלא פשוט בצואה רגילה עם פס דם עליה, סביר שלא מדובר בדלקת מעיים אלא בדם הנובע מחתך קטן בפי הטבעת או קרוב לו עקב צואה השורטת את הדופן. האם יציאותיו קשות מאד והוא סובל מעצירות? זו הסיבה שכיחה לקיום חתך קטן באיזור (נקרא פיסורה). צריך להיבדק אצל הרופא ולהסתכל על פי הטבעת לזיהוי החתך. הטיפול מקומי ע"י משחות ורכוך הצואה. כל עוד אין שלשול רב או שינויים ביציאות אין משמעות לתרבית הצואה הנ"ל ולממצאי הלימפוציטים.

04/01/2002 | 22:58 | מאת: לילך

לד"ר רוטשטיין תודה על תשובתך. מדובר בצואה דמית יש ריר עם דם ממש בתוך הצואה. היציאות הן רכות (מדובר בתינוק שיונק בלבד). הוא נבדק על ידי רופאה אשר שללה פצע בפי הטבעת, פיסורה או טחורים כיוון שהדם הוא חלק מהיציאות ולא טיפות בודדות אשר נפרדות מהצואה. הוא קיבל תרופה הומופתית אלואה קומפוזה אך היא לא עזרה לו. הילד עדיין צורח בהיסטריה כל פעם שיש לו צואה ועדיין יש דם. מה לעשות?

מנהל פורום רפואת ילדים