שפעת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

03/01/2002 | 11:28 | מאת: הגננת מירה

אני מנהלת גן ילדים פרטי. איך אוכל למנוע הדבקויות חוזרות של נגיף השפעת אצל ילדי הגן והגננות. הורים רבים מביאים את הילד/ה לגן ומצהירים בפני שזה לא חיידק זה וירוס...וכי הרופא אמר להם לתת אקמול ו...זהו.... איזו תשובה הולמת אני יכולה להפיץ בקרב הורי הגן? האם אפשר למנוע הדבקות חוזרת? תודה

03/01/2002 | 17:40 | מאת: adi

מירה, תסבירי להם (הכי טוב תביאי רופא שקשור לגן) שגם וירוס מידבק גם לילדים ובעיקר לכן הגננת והמטפלות. אם מטפלת לא תהיה, כי היא חולה, הסכנה לילדים יותר גדולה!!!! עדי

03/01/2002 | 21:49 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

צריך לומר שגם ווירוסים מדבקים כל עוד יש חום, ואקמול אינו מונע את ההדבקה. כל ילד עם חום אינו יכול להיכנס לגן. כדאי לציין בפני ההורים שהדבר נועד להגן על ילדי הגן מחשיפה רבה לווירוסים וכך להגן בעצם גם על ילדם הם. כדאי לבקש מההורים להצטייד ב"אישור בריאות" מהרופא המטפל בו הוא מציין שהילד רשאי להיכנס לגן. בהחלט ניתן להיות תקיפים בעניין זה גם ובמיחוד אם מדובר בגן פרטי. האישור מהרופא הוא בד"כ סטנדרטי בו הרופא מציין שהילד היה חולה אך בריא עתה ורשאי להיכנס לגן. חשוב למנוע הדבקות בגן ע"י הקפדה על כללי היגיינה בסיסיים, שטיפת בקבוקים ומוצצים וכו'.

מנהל פורום רפואת ילדים