תינוקת בכיינית

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

31/12/2001 | 13:54 | מאת: תותי

שלום, יש לי תינוקת בת חודשיים, יונקת. הבעיה: היא כל הזמן בוכה, היא ישנה אולי 3-4 שעות בלילה ואילו ביום היא ישנה כעשר דקות ממידיי פעם ומתעוררת בבכיי. לדעת אחות בטיפת חלב הילדה סובלת מגזים ואין מה לעשות. לאחרונה התחלתי לתת לה בין ארוחה לשתי ארוחות מטרנה, אין שיפור. מה עושים???

31/12/2001 | 16:05 | מאת: ד"ר הדר ירדני

תותי יקרה, באם בתך יונקת היטב, עולה היטב במשקל, הרי יתכן שהבעיה אינה קשורה ברעב, אלא אכן בגזים. הוספת מטרנה יכולה לעיתים רק להחריף את המצב, ולפגוע בהנקה שלא לצורך. עצתי - מצאי תכשיר מתאים לבתך, כנגד גזים. תני אותו בקביעות כל ארוחה. וראי מה קורה. באם התלונות ימשכו, פני לרופא. באם ישנו כל סימן אחר של חולי, כמו חום, הקאות, שלשול, חוסר עליה במשקל וכ"ו, פני כמובן לבדיקה. בברכה,

02/01/2002 | 18:38 | מאת: דני

שלום ד"ר ירדני, בני בן 6 שבועות, ואנו חווים אותם קשיי גזים, כפי שמתארת תותי. היינו בבדיקה אצל רופא ילדים שאישר שאכן אלו גזים, ניסינו את כל התכשירים הקיימים בשוק לטיפול בבעיה, אך כלום לא עוזר. הייתכן שאין פיתרון? אם התשובה שלילית, מה את מציעה? תודה.

מנהל פורום רפואת ילדים