אסטמה או לא ?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

31/12/2001 | 12:56 | מאת: דור

ילדי (בן שנתיים וחודשיים) מוגדר ע"י הרופא המטפל כ"ילד אסמטי בתקופות מעבר". בגלל שיעולים חזקים וחירחור כבד , ניתן לו טיפול בבודיקוט (משאף) ,בריקלין, אוטריוין ועוד. הטיפול נמשך כשבועיים בו הקפדנו עליו ועל ביצועו כנדרש. השיעול חזר לפי מס' ימים שוב בעיקר בשינה - התקפת שיעול שנמשכת כ5-10 דקות. נתנו לו סירופ טבעי בשם דסימיקס שהקל במעט לפי המלצת חברים. חזרנו לרופא והוא המליץ לחזור על כל הטיפול מחדש "כאילו לא נעשה כלום" ונתן לנו בריקלין וונטולין במשאפים כולל סירופ היסטפד להורדת ליחה כנראה. הילד חוץ מהשיעול בריא ביותר , נמרץ ואנרגטי (מיותר לציין שובה לב ונפש). שאלותי: 1. האם יש סכנה שהילד יפתח תלות בתרופות אלו כתוצאה ממשך טיפול ארוך שכזה? 2. הילד נעשה בזמן האחרון יותר מדי פעיל (הוא רגוע באופן כללי) , האם זה קשור לתרופות שהוא מקבל? משהו בתרופות האלה גורם לו להיפראקטיביות? תודה רבה.

31/12/2001 | 16:02 | מאת: ד"ר הדר ירדני

דור יקר, על פי תאורך נראה אכן שהילד סובל מרגישות של דרכי נשימה ומפתח התקפים של קוצר נשימה בתקופות המעבר. תופעה זו ידועה, וילדים רבים הסובלים מאותה בעיה, מתחילים בטיפול מונע, בבודיקורט (למשל) בסתיו וממשיכים בו כל החורף. רוב הילדים יגיעו לגיל בית ספר ללא בעיות נשימתיות, ולכן אני ממתינה עם השם אסטמה עד לגיל מבוגר יותר (לא רק אני) ומתייחסת לזה כאל רגישות של דרכי נשימה. הטיפול אין מטרתו "לרפא", אלא לדכא את ההתקף הבא. באם הייתם ממשיכים בו כל החורף (לעיתים זו ההמלצה), יתכן שההתקף לא היה חוזר. במקרים בהם לא מדובר בהתקפי קוצר נשימה קשים, או תכופים, אין המלצה לטיפול מניעתי אלא טיפול בכל התקף, באם יבוא, לגופו. זה מה שאתם עושים כעת. טיפול כזה כפי שתארתם אינו נחשב ארוך ולא מתפתחת תלות. בהחלט יתכן שעירור היתר מקורו בתרופות. ישנם ילדים שמגיבים כך לטיפול הנ"ל. אנא פנו לרופא להתיעצות באם יש צורך להחליף טיפול , להקטין מינון, וכדומה. בברכה,

01/01/2002 | 10:04 | מאת: דור

תודה רבה לך ד"ר ירדני , תודה מקרב לב. דור

מנהל פורום רפואת ילדים