דלקת ריאות- ילדים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

30/12/2001 | 12:58 | מאת: צביה

בתי בת 3.5 סובלת מאז גיל שנה וחצי מדלקת ריאות לפחות פעמיים בשנה. מטופלת באנטיביוטיקה כבר 6 פעמים. מה ניתן לעשות על מנת למנוע ממנה לחלות או לחילופין טיפול מונע?

30/12/2001 | 21:49 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

אם אכן מדובר בדלקת ריאות אמיתית (לעיתים האבחנה מותעית) הרי שהיא חלתה ע"פ הספירה שלי בלפחות 3-4 דלקות ריאה. דלקות ריאה חוזרות דורשות בירור לאבחון הסיבה. חשוב לדעת האם היתה תגובה טובה כל פעם לאנטיביוטיקה, האם הדלקת נעלמה במעקב וחזה שוב, האם הילד בריא סה"כ ומהו הסיפפור המשפחתי. חשוב לבדוק האם אין מחלת רקע כגון אסטמה או עליית מזון במעלה הוושט העלול לגרום לדלקות ריאה, האם אין חשש לקיום בעיה אנטומית מקומית בריאות או מציאות גוף זר (זה, בעיקר אם הדלקת קיימת כל פעם באותו המקום), וכן יש צורך לבצע בירור לגבי תקינות מערכת החיסון. ישנן בדיקות אחרות אותן יש לבצע לזיהוי מחלות שונות העלולות לגרום לדלקות ריאה חוזרות. הטיפול הוא ע"פ הממצאים.

מנהל פורום רפואת ילדים