תזונת התינוק בגיל חצי שנה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

29/12/2001 | 16:54 | מאת: vicki

שלום רב! בת שלי בת חצי שנה ולפני כחודש וחצי התחלנו לתת לה מרקים כדי שיהיה לזה טעם אנו מוסיפים מלח. אחרי שעה וחצי בערך היא מתחילה לשתות ממש הרבה 80 מ"ל אולי אסור להוסיף מלח למרק? אבל ככה אין לו טעם והיא לא רוצה לאכול. היא גם ככה שוקלת כ 9 קילו ואני לא רוצה לתת לה הרבה רמדיה אלא להעביר אותה לתזונה נורמלית. תודה

29/12/2001 | 19:26 | מאת: ד"ר הדר ירדני

ויקי יקרה, יתכן שאת אכן מוסיפה הרבה מלח למרק. עדיף לילדים להשתמש במעט תבלינים ואף ללא. כדאי למצא פתרון שהמרק יהיה טעים והיא תרצה לאכול, אך שלא יהיה מלוח מדי. אני בטוחה שיש אפשרות להוסיף אבקת מרק למשל, אך לא הרבה כי גם זה מלוח. נסי אולי לדלל יותר את המרק על ידי הוספת עוד מים. באם שום דבר לא יעזור והיא תמשיך לשתות, גם זה לא נורא. 80 מ"ל זה פחות מכוס מים ! בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים