אוכל מוצק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

28/12/2001 | 12:35 | מאת: שירה

התחלתי לתת לבני בן השלושה חודשים וחצי ירקות ופירות בשבוע הבא הוא יהיה בן 4 חודשים בעז"ה. שמעתי מחברה שמתן אוכל מוצק לפני גיל חצי שנה יכול להגביר את הסיכון לאלרגיות האם זה נכון? האם חובה להתחיל מזון מוצק רק מגיל חצי שנה? *בני עיכל יפה את האוכל המוצק ולא נצפו שום בעיות.

28/12/2001 | 13:37 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

באופן עקרוני נהוג לדחות מתן תוספות לחלב אם (או תחליף9 עד גיל חצי שנה וזאת אכן עקב שכיחות גבוהה יחסית של תגובות לא רצויות למזון ככל שמקדימים בהאכלה. מערכת העיכול אינה בשלה דיה בגיל זה וע"כ עדיף להמשיך עם הנקה או חלב בלבד עד גיל חצי שנה. זו ההמלצה הרשמית. מעשית, אנו "מזייפים" מעט לכיוון גיל 4 חדשים ומתחילים מעט מוקדם, ובד"כ ללא בעיות. אם הוא מקבל פרי או ירק מסויים ללא בעיה - המשיכי עם זה. חשוב לציין שלא כדאי לתת מזונות חדשים רבים בבת אחת - אלא כל פעם משהו חדש אחד בשבוע.

מנהל פורום רפואת ילדים