חוזק שרירים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

27/12/2001 | 15:27 | מאת: לימור

שלום רב, בני בן חצי שנה, גובהו 73 ס"מ ומשקלו כ-10 קילו. הבעיה היא ששריריו חזקים מאוד והוא כמעט ולא מרפה אותם. הוא כל הזמן רוצה לעמוד וכשאני מעמידה אותו (כשאני מחזיקה אותו כמובן) הוא עומד מאוד חזק ויציב על הרגליים ולא מקפלם. בקיצור, לדעתי טונוס השרירים שלו מאוד חזק. האחות בטיפת חלב אמרה לי זאת עוד בביקורים הראשונים אצלה ואמרה לי לעשות לו מסאג' אחרי האמבטיה, אני אכן עושה זאת (כשיש לו סבלנות כמובן) ואף ניסיתי עוד בגיל מוקדם יותר לשחק לו עם הרגליים ולסובב אותן מעט על מנת להגמישם אך כאמור הוא עדיין מתוח מאוד. יש לציין כי הוא עדיין לא התהפך, הוא אומנם מנסה כל הזמן ומצליח על הצד אך לא עד הסוף (ואני מקפידה להניחו הרבה על הבטן). שאלתי היא האם יש קשר בין קושי השרירים לבין ההתהפכות. כלומר, אני מניחה שצריך גמישות מסוימת על מנת להתהפך והוא כאמור לא גמיש כלל אלא מאוד נוקשה. האם עליי לפנות לטיפול או שמא להמתין??

28/12/2001 | 14:07 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

טונוס מוגבר בשרירים אכן יכול להיות קשור לקושי בהתפתחות ובהתהפכות. לא ציינת מס דברים חשובים: האם ההריון והלידה היו תקינים ובאיזה שבוע נולד. האם השרירים נוקשים רק בחלק בתחתון של גופו (הרגליים) או גם בחלק העליון של גופו. האם יש תנועות ספונטניות של הגפיים התחתונות או שהן מתוחות כל הזמן. האם התפתחותו מעבר להתהפכות תקינה (מחייך וכו'). קשה לתת עצה ללא שבדקתי את הילד, אבל ברור שמישהו צריך לבדוק אותו. פני לרופא הילדים להתרשמות כללית ואם יש חשד לבעיה - תופנו לנוירולוג ילדים. לא להמתין ולא לעשות סתם "מסאג'" אם יש בעיה אמיתית.

מנהל פורום רפואת ילדים