חיסון לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

26/12/2001 | 18:14 | מאת: יעל

בני בן חצי שנה עוד שבועיים, נתנו לו עד עכשיו את החיסון המחומש החדש. 1. האם הוא באמת טוב יותר ובעל פחות תופעות לוואי מהישן? 2. האם ניתן אחרי 2 חיסונים חדשים בגיל חודשיים וארבעה חודשים לתת עכשיו את הישן? 3. האם חשוב לתת את המחומש עם חיידקי הפוליו המומתים לפני החיסון עם חיידקי הפוליו המוחלשים? באיזה הפרש? 4. האם בחיסון המחומש הישן מדובר ב- 2 זריקות במקום אחת? תודה!!!!

26/12/2001 | 18:15 | מאת: יעל

בשאלה 2 - האם אפשר אחרי 2 חיסונים חדשים לתת עכשיו את הישן?

26/12/2001 | 20:43 | מאת: ד"ר הדר ירדני

יעל יקרה, ניתן לחזור לחיסון הישן. מחקרים מראים שהחיסון החדש יעיל כמו הישן ובעל תופעות לוואי קלות יותר. בגיל 6 חודשים מקבלים - חיסון נגד צהבת, בזריקה אחת. משולשת, ודלקת קרום המח בזריקה נוספת. אין צורך לתת פוליו בזריקה. מקבלים טיפות דרך הפה. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים