מרפס סגור ושבירת עקומת גדילת ראש

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

08/12/2016 | 09:42 | מאת: רחלי

שלום רב! ביתי בת כמעט 8 חודשים, נולדה בשבוע 37+6 במשקל 3.666, מרפס קטן כמעט סגור. היקפי הראש עד גיל 7 חודשים נעו באחוזון 25-30 בהמלצת הרופאה היא לא קבלה כלל ויטמין D והייתה במעקב גדילת ראש קפדני עם המלצה כללית לניורכירוג ילדים. אתמול היא נבדקה שוב, היקף ראש נשאר כפי שהיה לפני חודש וחצי, שבירת עקומה לאחוזון 5 ומרפס סגור לגמרי, והופננו לניורוכרוג. אציין שהיא לא מתפתחת כמו ילדיי הקודמים, לא זוחלת בקושי מתהפכת ובכללי די עצלנית, לא מוחאת כפיים, לא עושה שלום. חייכנית, מזהה אנשים מוכרים ומתוקה מאוד. האם יש סיבה לדאגה, והאם יש אפשרות שזה יגיע ח"ו לניתוח? בברכה, רחלי

שלום, אינני יודע להגיד לך לאן זה יגיע אך כדאי שתראו נוירוכירורג לילדים בהקדם והוא ינחה אתכם לגבי המשך הבירור והטיפול

מנהל פורום רפואת ילדים