אנטיביוטיקה לבת שלושה חודשים וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

13/11/2016 | 13:37 | מאת: הדסה

בתי בת השלושה חודשים אובחנה עם אודם באוזן אחת ונוזלים באוזן השניה. לפי המלצת רופאת הילדים התחלנו במתן אנטיביוטיקה 3 פעמים ביום למשך עשרה ימים. קיבלה כבר שלושה ימים. אני מוטרדת. האם באמת ילדה בגילה יכולה וצריכה לשאת כזאת כמות של אנטיביוטיקה? ומה בדבר חומרי הטעם והצבעים המלאכותיים? (צבעים כאלה לעולם לא נכנסים לביתנו). יש אפשרות לקצר את משך מתן התרופה, נאמר לשבעה ימים? (באישור הרופאה כמובן) ו..את הנעשה אין להשיב, אך האם יתכן שהאנטיביוטיקה היתה מיותרת?.... תודה רבה רבה מראש!

שלום, את שואלת שאלות שאינני יכול להשיב משום שלא בדקתי את הילדה. האנטיביוטיקה אינה מסכנת אותה וגם אין כאן חומרים מסוכנים אחרים כפי שאת חושדת. לגבי משך זמן הטיפול זה בהחלט החלטה של הרופא המטפל וניתן להפנות אליו את השאלה.

14/11/2016 | 03:03 | מאת: הדסה

אדום אלורה (E129) אסור לשימוש במספר מדינות.. מה שאומר שהוא אינו חומר ידידותי במיוחד. בכל מקרה, תודה על התשובה המהירה! אפנה לרופאה בנוגע לקיצור משך נטילת התרופה.. אלפי תודות!

מנהל פורום רפואת ילדים