האכלת לילה לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

13/10/2016 | 21:03 | מאת: שירלי טויק

בני בן 5 חודשים. עד גיל 4 חודשים ניזון מהנקה מלאה ובחודש האחרון ניזון ממספר ארוחות מחלב אם למעט ארוחה אחת ביום של מטרנה. בחודשיים הראשונים היה באחוזון 50 הן בגובה והן במשקל אולם בגיל 4 חודשים ירד לאחוזון 30 בגובה ובמשקל כאשר בגיל 5 חודשים ירד לאחוזון 25 רק במשקל. (בזמן האחרון אכל קצת פחות טוב בשל כאבי שיניים). אחות טיפת חלב אמרה שיש לתת לו במצב זה לאכול כל 3 שעות ולא כל 4 שעות /4.5 שעות כפי שרגיל. האם יש להעירו בלילה כל 3 שעות לאוכל . הוא בד"כ ישן שינת לילה רצופה של 8 שעות. האם הערתו בלילה והאכלתו יכולה לפגוע בהפרשת הורמון הגדילה ובגובהו ? אודה על תשובתך.

שלום, לא להעיר לאוכל בלילה. יתכן והחלב אם אינו מספיק מועשר בקלוריות והייתי שוקל לעבור לאכילת פורמולה בצורה מלאה ואף להעשיר אותה בקלוריות.

מנהל פורום רפואת ילדים