תינוק שלא עומד

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

08/09/2016 | 20:05 | מאת: אוסנת

שלום. בני בן 6 חודשים. כשאני מחזיקה אותו בידיים (ואני יושבת), אני מנסה להעמיד אותו אך הוא לא עומד. הןא לא משתמש ברגליים. אף פעם הוא לא עמד. לעומת ילדים אחרים בגילו שמזמן עומדים (כשמחזיקים אותם). הוא ילד פעיל מאוד- מתהפך,מסתובב סביב עצמו. שמח מאוד. הוא לא יושב ולא מרים את הגוף גבוהה כשהוא על הבטן. רק מרים את הראש. הוא לא זוחל עדיין. ועוד משהו כשאני מחזיקה אותו בידיים כל החלק העליון שלו(הראש והכתפיים) רפויים ופונים כלפי הרצפה. מקווה שהצלחת להבין... האם יש צורך לקחת לאורטופד? מה עושים? זה נורמלי בגיל הזה?

שלום, נורמלי לחלוטין ואני לא מבין בדיוק למה את מנסה להעמיד תינוק בן חצי שנה. הוא לא אמור לעשות את זה.

מנהל פורום רפואת ילדים