שיעול מזה חודשיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/08/2016 | 23:28 | מאת: יאנה

שלום רב. לבני, בן ה 7 חודשיים יש שיעול ממושך מזה חודשיים. זה החל משיעול יבש ומזה כחודש הפך לליחת ונשמעים חרחורים בנשימתו.השיעול מפריע לו במהלך כל היום: כשמשחק, אוכל ובעיקר כאשר ישן. אנחנו עושים אינהלציות, אך לא ניכר שיפור. האם ניתן לטפל בליחה באמצעות תרופות בגיל הזה? ( כי הייתי אצל הרופא כבר אינספור פעמים בשל אותה הסיבה אך לא הזכיר בפניי אפילו כי תרופות אלו קיימות) בנוסף, האם יש ממה לחשוש מהשיעול הממושך( חודשיים)?

שלום, השיעול נגרם בגלל הליחה והוא לרוב מחמיר בלילה בזמן שכיבה. ניתן להקל ע"י מספר טיפות פנסטיל שיכולות מעט ליבש את הליחה ולהקל. בכל מקרה זה יחלוף עם הזמן אך בהחלט ניתן מעט להקל.

מנהל פורום רפואת ילדים