שלשולים ועצירות אצל ילד בן 4

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

10/07/2016 | 13:07 | מאת: מיטל

שלום. הילד שלי כמעט בן 4. בחצי השנה האחרונה סובל משלשולים פעם בשבועיים-שלוש, ללא קשר לצריכת מוצרי חלב. בדיקות דם ותרבית צואה תקינות. בשבעה ימים אחרונים סובל מעצירות (לפני כן אף פעם לא היה לו). (שלשולים זא יציאה של נוזל עם תוכן, פעם או פעמיים, ללא יכולת התאפקות). מה זה יכול להיות ומה מומלץ לבדוק? התור לגסטרו בעוד כחודש וחצי

שלום, צריך לשלוח צואה לתרבית ופרזיטים ויתכן שיש פרזיט שגורם לזה. במידה וכן אזי הטיפול הוא אנטיביוטי. בנוסף ניתן לתת פרוביוטיקה לתקופה של כמה ימים וזה עשוי לשפר את המצב.

מנהל פורום רפואת ילדים