תוצאות אולטרסאונד מוח

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

26/06/2016 | 23:03 | מאת: יעל

שלום, בשל עיכוב ביצירת קשר עין והופעת חיוך ובשל הפנייה כמעט תמידית של הראש לצד שמאל בתי נשלחה לאולטרסאונד מוח בגיל חודשיים וחצי. הממצאים היו כדלהלן: פענוח רדיולוג: בדיקת מח דרך המרפס הקידמי: קו האמצע מרכזי, ללא סימני דחיקה אין עדות להרחבת חדרים אין עדות לדמם חוץ או תוך חדרי מודגמת הסתיידות בצורת האות Y באספקט לטרלי של הגרעין הבזאלי השמאלי. הפרדה טובה בין הגירי והסולקי מודגם נוזל עודף בחלל התת עכבישי: SINO-CORTICAL WIDTH נמדד כ 7 ממ דו צדדי. INTER-HEMISPHERIC WIDTH נמדד כ 12 ממ. הרופא לא נלחץ מהתוצאות וטען שאם אין מופע קליני נראה לעין אין סיבה לדאגה. לפני מספר ימים נשלחנו לאולטרסאונד נוסף למעקב, בגיל 6 חודשים. הממצאים היו דומים- גם שם הודגמו Y SHAPED CALCIFICATIONS בגרעין הבזאלי השמאלי, והודגם נוזל עודף בחלל התת עכבישי (מעט יותר ממה שהודגם בבבדיקה הקודמת). למרות שבתי מתפתחת יפה אני מודאגת מהתוצאות. אשמח לדעת מה משמעותן והאם הן עלולות להעיד על משהו שאנחנו מפספסים? כמו כן, האם יש משהו שאפשר לעשות מעבר למעקב (שעוד מעט כבר לא יהיה אפשרי כיוון שהמרפס ייסגר)? תודה רבה.

שלום, אלה שאלות מאד ספציפיות ויש להפנות אותם לנוירוכירורג מומחה לילדים. אני מציע שתבקשו הפנייה מתאימה מרופא הילדים שלכם.

מנהל פורום רפואת ילדים