מוצרי חלב לילדים בגיל הרך

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

01/05/2016 | 08:27 | מאת: אלון

שלום רב. הייתי עם אשתי ועם 2 ילדינו(בגילאי6,9וחצי)במקום מסויים שבו נחשפנו להרצאה שבו בין היתר הועלה הנושא שכדאי להימנע מצריכת מוצרי חלב כולל לילדים יחסית קטנים כמו הילדים שלי כי זה גורם לליחות,אלרגיות ועוד תופעות לכאורה לא רצויות.אני מזועזע מכך שבעקבות ההרצאה אישתי רוצה לעשות בבית שינוי תזונתי כך שהילדים לא יצרכו יותר מוצרי חלב ויש בי רצון להיכנס איתה ל"מלחמה"בעקבות זאת כי לשיטתי המוצרים הנ"ל חיוניים להתפתחות ילדים.האם יש הצדקה ל"מלחמה"הזאת?

שלום, מלחמה זה דבר לא רצוי אף פעם. אני מכיר את אלה שדוגלים שהרעה החולה זה חלב ומוצריו וזאת אג'נדה תפיסתית ולא תמיד מבוססת אך המרצים לרוב מאד משכנעים ורהוטים. חשוב לשמור על איזון ולרוב,כמו בכל דבר בחיים, חשוב לתת קצת מכל דבר. בהחלט ניתן אולי להפחית את הצריכה במיוחד של חלב ניגר אך לא לסלק את הכל . דברו ותגיעו להסכמה על צמצום אך לא הפסקה מוחלטת.

מנהל פורום רפואת ילדים