דלקות אזניים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

24/12/2001 | 08:18 | מאת: רונית

שלום לכם הייתי אצל רופא ילדים והוא אבחן כי לבני בן ה9 חודשים יש דלקת אזניים. הילד לא מקטר , לא מושך באוזן, אני נוגעת באוזניו והוא לא בוכה או מגיב בכל צורה. הרופא נתן אנטיביוטיקה. וגם הוראה לאקמולי כל 4 שעות. (חשוב לי לאמר כי הילד גם מנוזל ומעט משתעל אך האנטיביוטיקה - מוקסיפן פורטה - 250 3 מ"ל ,3 פעמים ביום למשך 10 ימים, ניתנה בגלל נושא האזניים.) יש לציין כי הרופא צעיר וכבר אבחן בצורה שגוייה בעבר אצלנו. רציתי לשאול- האם אני האדם הפשוט אוכל לאבחן אם מציקה לבני האוזן? כלומר יש לנו אפשרות הההורים לדעת אם הילד מפתח דלקת? האם עלי לשים לו אטמים באמבטיה? (הוא יושב בכסא) ודבר אחרון הכי חשוב- האם לתת את האנטיביוטיקה? אודה על כל תשובותכם

24/12/2001 | 15:44 | מאת: שרון

שלום רונית, מנסיוני , קודם כל אם אינך סומכת על הרופא- החליפי. שנית, נסי עוד היום לקבל אבחנה מרופא א.א.ג. לביתי אובחנה בעבר דלקת ע"י רופאת ילדים. היא קיבלה טיפול אנטיביוטי. לאחר ביקורת הרופאה טענה שהטיפול לא עזר וחידשה אנטיביוטיקה נוספת. יום אחרי פניתי לא.א.ג שטען שהילדה בריאה והאוזן בסדר גמור. הצטבר קצת לכלוך באוזן...זה מה שהציק ולכן הקטנה גירדה באוזן וקיטרה. בהצלחה!

24/12/2001 | 17:09 | מאת: ד"ר הדר ירדני

רונית ושרון יקרות, דבר ראשון יש לסמוך על הרופא, וחבל לי רונית שאת לא בוטחת בו כי זה חשוב מאד לטיפול נכון בילד וזו הרי המטרה בהליכה לרופא. אז, אני לא רוצה להמליץ לך להחליף רופא, אבל ילדך צריך רופא שאת בוטחת בו. דלקת אוזניים - לעיתים אכן קל מאד לאבחן. הילד מצביע על האוזן, או אומר, יש הפרשה מהאוזן, האוזן כואבת למגע וכדומה. לעיתים לא. לפעמים לילד יש חום ואי שקט והדלקת תתגלה רק בבדיקה, כי עקב מתן אקמול להורדת חום, הילד לא יחוש כאב קשה באוזן. רופא א.א.גרון זה מצויין להתייעצות. ואני מפנה אליו ילדים רבים. יש לזכור שרופאי ילדים, ככלל, לעיתים בודקים יותר אוזניים של ילדים, מרופא א.א.גרון ממוצע. באם יש לרופא א.א.גרון מיקרוסקופ, זה מאד משמעותי, אבל במכשיר הרגיל, וסליחה על השחצנות, רופאי ילדים יודעים לעיתים להסתכל יותר טוב באוזן של ילד. פשוט, הרבה יותר נסיון. טעויות קורות לכולנו. מה השורה התחתונה ? אני לא יכולה ליעץ לך, ללא בדיקה, אם יש לטפל או לא. אם את לא בטוחה, פני לבדיקת א.א.גרון. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים