דלקת בדרכי השתן בתינוקות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

28/10/2014 | 12:28 | מאת: זיו טורבוביץ

שלום רב התיעצות מקצועית בבקשה... יש לנו תינוקת בת 11 חודשים. לפני שבועיים אושפזה ללילה בסורוקה עם דלקת בדרכי השתן. קיבלה מנה אחת של א.ביוטיקה לוריד ועוד כמה ימים אוגמנטין בבית. בתרבית נמצא E.COLI. רופא ילדים המליץ לעשות בדיקת ציסטוגקפיה...השאלה אם לדעתך יש צורך בבדיקה כזאת לאחר הופעת דלקת אחת או שיש לה חשיבות רבה? תודה זיו

שלום, אצל בנות לאחר דלקת אחת מקובל לעשות US של דרכי השתן ואם יש חזרה של הדלקת אז לבצע ציסטוסקופיה.

מנהל פורום רפואת ילדים