שיינה של תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

22/12/2001 | 16:08 | מאת: מממ2

שלום לך, תינוקי בן 6 חודשים לצערי הרב עד להיום התינוק לא יושן שינת לילה רצופה , נכון להיום התינוק יושן במיטתו בשעה 21:00 ולאחר שעה אחת התינוק מתעורר ומתחיל לבכות, אני לוקחת אותו לידיים שלי ואז אני מרדימה אותו מחדש ושמה אותו במיטה שלי רק אז הוא נרגע שהוא ישן עם ההורים , אבל יש לציין שגם בשיטה זו התינוק ממשיך להתעורר כמעט כל שעה וחצי במשך הלילה וזה מאוד מעייף אני אישה עובדת מה עליי לעשות. התינוק מקבל הנקה בלילה ובמשך היום לוקח סימילאק פעמיים ופעם אחת ארוחה של ירקות עם עוף בבלנדר. במידה ואני משאירה את התינוק במיטתו הוא לא נרדם ומתחיל לבכות בהיסטריה רצינית עד שלא נשאר לי בררה ואני מוכרחה לקחת אותו למיטתי . נכון ליומים האחרונים אני משתדלת לא לתת לתינוק הנקה במשך הלילה רק לפני השינה בשעה 20:00 בערב ובמידה והוא מתעורר לבד בחצות אני נותנת לו מנה אחרונה , בשעה 6 בבוקר התינוק בוכה ואני נותנת לו הנקה לפני שאני יוצאת לעבודה. אני ממש מתוסכלת מה עליי לעשות אודה לעזרתכם המהירה!!!

22/12/2001 | 16:19 | מאת: ד"ר הדר ירדני

כותבת יקרה, ישנם מספר דברים שאת צריכה לשנות על מנת להגיע אולי לשנת לילה טובה לך ולתינוק. שנת לילה רציפה חשובה לתינוק לא פחות מלך. ראשית, את חייבת להחזיר את התינוק לישון במיטתו. להרדם במיטתו ולישון שם כל הלילה. גם אם מדובר במספר לילות קשים ראשונים. את צריכה לארגן לתינוק טקס שינה קבוע, של ארוחה (עליה נדבר בהמשך), רחצה, שיר/סיפור, לא משנה, העיקר שבסוף, יום יום באותה שעה הילד יהיה במיטתו. באם נרדם ולאחר מכן מתעורר ובוכה, צריך לגשת אליו, לראות שהכל בסדר, מילה טובה ולצאת. לא להוציאו מהמיטה ולא לתת אוכל. כדאי לפעמים לשלוח לילד מישהו אחר חוץ ממך, למשל אב. ברצוני לציין גם את הבעיה הבטיחותית לילד בזמן שינה במיטה עם ההורים, החל מנפילה וכלה בחנק. בקשר לארוחה, יתכן בהחלט שבנך רעב. אם הבנתי נכון הוא מקבל שתי מנות תחליף חלב, מנת ירקות, והנקה בלילה. אני לא בטוחה, אך נדמה לי שזה לא מספיק. נסי לתת דייסה בלילה לפני השינה. ואם את רוצה בכל זאת להניק, וזה יופי, נסי לתת תוספת בסיום ההנקה. בנוסף, כתבי לי, פני לטיפת חלב או לרופא עם פירוט מדוייק של הכלכלה היומית על מנת לראות האם יש להוסיף לו אוכל. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים