פעוט בן שנתיים עדיין לא הולך

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

15/01/2013 | 13:35 | מאת: לילך

הבן המקסים שלי בסוף החודש יהיה בעה"ש בן שנתיים והוא עדיין לא הולך לבד. הוא הולך מסביב לשולחן ולמיטה שלו אבל לא נעמד לבד ולא דוחף דברים כדי ללכת. לא מכבר התייעצתי איתך ואמרתי לי "שהוא שייך לילדים שמתפתחים לאט אבל בטוח". ושאלתי היא עד איזה גיל לחכות עם ההליכה שלו שזה נחשב בנורמל? האם כדאי בכל זאת לשקול פיזיותרפיה התפתחותית למרות שאני לא בטוחה שהוא ישתף פעולה. מכל הבחינות הוא ילד מפותח- מדבר, מחייך, משחק, חברותי ומקסים, ישן ואוכל טוב רק חסר לו ההליכה. אודה לתשובתך המלומדת. תודה אמא שקצת מודאגת

שלום מאד חשוב להתרשם מכלל ההתפתחות של הילד. מעניין מה חושה עליו רופא הילדים שלו או הרופא שעוקב אחריו בטיפת חלב ורואה את התמונה המלאה

מנהל פורום רפואת ילדים