דלקת קרום המוח - וירלית

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/12/2001 | 11:58 | מאת: טלי

רציתי לדעת כמה המחלה נפוצה? האם העובדה שבגן ילדים מסויים היו 3 מיקרים (2 באוקטובר ועכשיו מקרה נוסף) מצביעה על בעיה בגן? מהו זמן ההדבקה המקסימלי לאחר התפרצות המקרה האחרון?

20/12/2001 | 23:07 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

דלקת קרום המוח ממקור וויראלי נפוצה מאד בעונות שונות של השנה (בד"כ אמצע וסוף הקיץ במקומותינו. ישנה הידבקות והעברה בצורת מגיפה באוכלוסיות עם עליה עונתית הנובעת מההידבקות הרבה בווירוס (ישנו ווירוס אחד הנפוץ יותר כגורם המחלה). בווירוס מדבק לתקופה קצרה בלבד וזמן הדגירה נמוך כך שלא סביר שההידבקות כעת ואז הם מאותו מאגר של ווירוס. חלק מהווירוסים יכולים לעבור דרך כללי היגיינה לא נאותים, אך לא משהו השונה מהמצב הרגיל בגן ילדים עם ילדים רבים המשתמשים באותם שירותים ומספר גננות מועט.

מנהל פורום רפואת ילדים