סקרלטינה ללא חום

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

08/12/2011 | 21:09 | מאת: רוני

שלום רב, בני בן שנתיים וארבעה חודשים. אתמול בערב הופיעה פריחה על חלקים שונים בגופו: בטן, ידיים, רגליים (בעיקר בחלק הפנימי ומאחורי הברכיים), חלק מהגב. הפריחה הנה עדינה- פצעים קטנים היוצרים חספוס ותחושה של נייר זכוכית. אין לו פריחה על הפנים או מאחורי האוזניים כלל. נוסף לפריחה לא התגלתה כל תופעה אחרת- אין לו חום, יש לו תיאבון ומצב הרוח שלו טוב. היום ביקרנו אצל רופאת ילדים שמצאה כי בשל סוג הפריחה ומאפייניה, ומשום שיש אודם קל בגרון ונפיחות קלה בבלוטות, מדובר בסקרלטינה. לכן, המליצה להתחיל בטיפול אינטיביוטי מיידי. במקביל, נלקח משטח גרון (התשובות צפויות להגיע רק בעוד ארבעה ימים בשל סוף השבוע). שאלתי הנה האם יכולה להיות סקרלטינה ללא חום כלל וללא הופעת פריחה באיזור הפנים. איזו אבחנה נוספת יכולה להיות אופיינית לסוג כזה של פריחה (שהרופאה הבהירה כי מאוד מאפיינת סקרלטינה). באם משטח הגרון יחזור שלילי מה אם כן יכולה להיות הסיבה לפריחה? והאם לקיחת האינטיביוטיקה למרות ממצא שלילי היא מסוכנת? תוך כמה זמן מתחילת לקיחת האנטיביוטיקה צפויה הפריחה להעלם? נקודה נוספת- לפני חמישה ימים קביל בני מנה שניה של חיסון שפעת- האם סוג כזה של פריחה יכול להגרם כתצואה מחיסון השפעת? רוב תודות רוני

שלום, האפשרויות רבות וכמעט כל תשובה אפשרית. צריך כמובן לרואת את הפריחה כדי לתת אבחנה והרופאה שבדקה יש לה חתרון כיון שאני לא ראיתי. יכול להיות סקרלטינה ללא חום אם כי לא אופייני. מחלות וירליות רבות נותנות פריחה שיכולה להיות מאד דומה.למשל וירוסי מיעיים יכולים לתת אותה פריחה. אם התרבית בגרון תהיה שלילילת ניתן להפסיק את האנטיביוטיקה. חיסון השפעת אינו גורם לפריחה.

מנהל פורום רפואת ילדים