בלוטת הלימפה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

18/12/2001 | 11:24 | מאת: ענת

בתי בת שנתיים .לפני כשבועיים התנפחה לה בלוטת הלימפה בצד ימין. עשינו בדיקות דם והכל יצא תקין אך הבלוטה עדיין נפוחה מאוד (ישנו כמו גוש בפנים) האם יש סיבה לדאגה?

18/12/2001 | 23:09 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

איפה בצד ימין? בד"כ לא מדובר בבעיה ראשונית של הבלוטה אלא בתגובה לזיהום מקומי הגורמת לבלוטת הלימפה להתנפח. בד"כ ישנה ירידה הדרגתית של הבלוטה עם הזמן אך לעיתים היא נותרת גדולה לתקופה של שבועות. אינני יכול לחוות דיעה מבלי שבדקתי, אך ישנה חשיבות לגודל ומרקם הבלוטה, האם היא גמישה, קיום כאבים ועוד. במידה והיא נשארת גדולה יש להמשיך מעקב. ישנן בדיקות שונות אותן ניתן וצריך לבצע ע"פ הממצאים במעקב.

19/12/2001 | 09:05 | מאת: ענת

הבלוטה נמצאת בערך מתחת לאוזן ימין. בתחילה הבלוטה הייתה נפוחה מאוד. אומנם הנפיחות קצת ירדה אבל עדיין יש כמו גוש שבמשך שבועיים לא השתנה גודלו אבקש לדעת איזה בדיקות יש לבצע

מנהל פורום רפואת ילדים