חיסון חצבת, חזרת ואדמת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

17/12/2001 | 21:21 | מאת: רוז

בתי בת שנה וארבעה חודשים ועדיין לא קיבלה את החיסון המיועד לגיל שנה, הנ"ל וזאת עקב היותה מקוררת וכדו' והעדפתי בינתיים לא לחסן אותה במצב זה. שאלתי הינה, האם יש משמעות לכך שכל שאר החיסונים עד היום ניתנו לה בזמן והחיסון האחרון הנ"ל מתעכב וכן, האם ככל שחולפים הימים ועדיין איננה מחוסנת מהווה בעיה (מעבר לאי היותה מחוסנת, הכוונה האם יש משמעות למועד החיסון ובאי קיומו בזמן, משום סיכון)

17/12/2001 | 22:22 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

כל חיסון עומד בפני עצמו ומגן מפני המחלה הספציפית "שלו", כך שאין קשר בין קבלת החיסונים האחרים בזמן ובין עיכוב חיסון זה. ילדתך איננה מחוסנת מפני המחלות בינתיים, אך ניתן לחסנה בכל עת וההגנה מפני המחלה תתחיל מרגע החיסון. אין בעיה לקבל בגיל מבוגר יותר ויעילות החיסון דומה בכל גיל.

18/12/2001 | 16:33 | מאת: שי

תודה על תשובתך.

מנהל פורום רפואת ילדים