ילד ישן וישן וישן וישן

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

17/12/2001 | 14:25 | מאת: סיון

אני יודעת שהרבה אמהות יגידו הלוואי עלי, וזה חצי מהסיבות שאני שואלת: הבן שלי בן 4.5 חודשים. הוא ישן כל הלילה, מסביבות 20:30 עד 6:30-7:30. אח"כ הוא ישן עוד חצי שעה בערך ב-9:00, שוב בשעות הצהריים עוד 1-1.5 שעות ואז עד הערב. סה"כ, ביום רגיל, הוא ער בערך 3-4 שעות רצוף וזהו. כאשר יש שינוי בשגרה (אורחים, סבתא וכו') הוא יכול למשוך גם בלי השעה בבוקר או לישון קצת בצהרים. הוא ילד חייכני מאד, סקרן, קשוב ומתפתח כיאות. ובכל זאת - כולם כ"כ מקטרים על כמה הילדים שלהם לא ישנים בכלל ושלי כל הזמן ישן. מעבר לכך שהאינדיקציה הכי טובה היא הילד עצמו, שעושה רושם מרוצה, האם זה בסדר ? תודה

17/12/2001 | 15:30 | מאת: ליאורה

הי סיון. לטענתך ילדך "חייכני, סקרן קשוב ומתפתח כיאות והוספת שאינדיקציה הכי טובה היא הילד עצמו, שעושה רושם מרוצה." אז מה הבעיה? תחושה של אמא והרגשה של הורים היא האינדיקציה הנכונה והבריאה ביותר לתינוקך שלך. ואפילו אם יאמרו לך דברים שסותרים את הרגשתך, האזיני, קחי לתשומת לבך ובדקי מה יותר נכון ובריא לילדך. כל ילד הוא עולם ומלואו. ולא תמיד מה שמתאים לאחד מתאים לשני. יש לי נסיונות עם שני ילדיי. (שקד בן שנה ו-7 וארז בן 7 חודשים). כל אחד וגדל ומתפתח בצורה שונה, בקצב שונה ועם דרישות שונות. ואם קיטורי ההורים מסביב בכ"ז גורמים לך לפקפק בהרגשתך הטבעית כאמא אז בדקי אם יש גורם כלשהו שמרדים אותו (טיפות אף, משחה להקלת כאבי שיניים, גזים וכו') או שפשוט תני לו להנות מהשינה, שכן היא בריאה והם גדלים מהר ובריא יותרכשהם ישנים. ליאורה

17/12/2001 | 18:06 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

ילדך ישן באופן סביר לחלוטין והתפתחותו התקינה ועירנותו בזמנים שהוא ער מורידים כל דאגה בעניין. ילדים בגיל זה ישנים באופן נורמלי מס פעמים במשך היום בנוסף לשעת הלילה ורק לקראת גיל 3-4 ישנים רק בלילה. תיהני. (הערתה של ליאורה לגבי הגדילה בזמן השינה היא אמונה תפלה, כמובן.)

מנהל פורום רפואת ילדים