מרפס קדמי סגור בגיל שלושה חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

14/12/2001 | 14:46 | מאת: פולינה

שלום, אתמול היינו בטיפת חלב לביקורת רופאה שגרתית של גיל 3 חודשים והיא אמרה שהמרפס הקדמי של יובל כבר סגור ושזה יכול להיות תורשתי אבל חייבים לעקוב אחרי גדילת היקף הראש שלה ולראות שהוא לא נעצר כי מרפס שנסגר מוקדם מדיי עלול למנוע מהמוח לגדול. היא הוסיפה שאם רופאת הילדים שלנו תשלח אותנו לצילום ראש - לדעתה זה מיותר וצריך רק להקפיד כל 3 שבועות למדוד את ההיקף. האמנם לא להלחץ או שכדאי בכל זאת לפנות למומחה? אני יודעת שבדרך כלל זה אמור להסגר בסביבות גיל 8 חודשים ואפילו שנה - מה שכיחות המקרים שבהם זה נסגר כל כך מוקדם וממה זה נובע? תודה פולינה

14/12/2001 | 16:51 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

הרופאה בטיפת חלב צודקת לחלוטין. אין כל משמעות לסגירה המוקדמת אם היקף הראש עולה בקצב הצפוי ואם ההתפתחות תקינה. צילומי גולגולת אינם מבוצעים יותר באופן רוטיני בילדים במקרים אלו. במידה ותהיה בעיה בעתיד יתבצעו צילומי CT והדמיה משוכללת יותר. אכן המרפסים נסגרים בד"כ בגיל 9-8 חדשים אך הטווח הנורמלי גדול מאד ולא כל הילדים "קראו את הספר" לגבי סגירת מרפס. אין צורך להילחץ או ללכת למומחה כלשהו (למעט מומחה ברפואת ילדים) אם הילד מתפתח כרגיל והיקף הראש תקין.

15/12/2001 | 02:20 | מאת: פולינה

תודה

מנהל פורום רפואת ילדים