פיסורה בתינוקת יונקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/01/2010 | 01:44 | מאת: דנה

שלום, הבת שלי בת ארבעה וחצי חודשים, אבחנו לה שתי פיסורות בפי הטבעת, היא יונקת יניקה מלאה, יש לה יציאות רכות ומרובות. יום לפני שהופיע דם בצואה התחלנו לתת לה ברזל, אך היציאות נראות אותו הדבר. מרחנו לה פרוקטוגבינול, במשך 4 ימים, אך מאז הדם בצואה חזר פעמיים, אני מודאגת מאד מהעובדה שיש לה פיסורה ללא עצירות, ומעוניינת לדעת מה יכולות להיות הסיבות לכך והאם זה מסוכן? בתודה רבה מראש, דנה

שלום, פיסורה בתינוקות הינה מאד נפוצה ואינה דורשת טיפול. לא הייתי משתמש במשחה שאתם שמים. אמבטיות מים וסבון בהחלט מספקות. לא צריך שתהיה עצירות כדי שתהיה פיסורה.זה יחלוף מעצמו ואין צורך להיות מודאג.

21/01/2010 | 18:17 | מאת: דנה

שלום, אני מודה לך על התשובה, רציתי לדעת האם יכול להיות נזק לביתי בת ה 4.5 חודשים מהמשחה פרוקטו גבלינול, אני קצת מודאגת כי רשמת שעדיף לא להשתמש בה וגם רשום שהיא לילדים מעל גיל 12

מנהל פורום רפואת ילדים