בן 4 חודשים לא ישן רצוף יותר משעתיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

12/12/2001 | 17:25 | מאת: דניאל כהן

יש לי בן בגיל 4 חודשים שאינו מוכן לישון ברצף יותר משעה שעתיים במשך כל הלילה. חשבנו בתחילה שהאף שלו סתום, או שהוא קם כי הוא רעב וכל פעם אנו מנסים להבין למה הוא קם, לעיתים בבכי היסטרי, כל כך הרבה פעמים בלילה. אשתי מניקה אותו כל 4-3 שעות משך היום, והוא מקבל בקבוק עם רמדיה לתינוקות לפני השינה + הנקה. על מה כדאי להקפיד או מה כדאי לעשות בכדי שבננו (וגם אנו) נישן קצת יותר?

13/12/2001 | 20:13 | מאת: ד"ר הדר ירדני

דניאל יקר, ישנם תינוקות שעדיין אינם ישנים היטב בלילה בגיל כזה. אני מבינה ממך שבמשך היום אין בעיה והילד לא מגלה סימני אי שקט או חולי כל שהוא. יש להכניס מעט סדר בהאכלה בלילה. אין סיבה לתת אוכל כל שעה שעתיים והאכלה כל 3-4 שעות היא מספיקה בהחלט. כדאי לראות שאין דבר מה שמפריע לילד לישון וזה אכן יכול להיות נזלת, כאבי בטן וכדומה. כדאי אולי להגביה מעט את הראש, להדליק מכשיר אדים, או לתת תכשיר נגד כאבי בטן לפני השינה. יכול להיות שהאוכל הניתן לו לפני השינה כבד לו מדי. יש לראות שהלבוש נוח, שלא חם או קר מדי, שאין יותר מדי אור וכדומה. כדאי לארגן טקס שינה קבוע לפני השינה שכולל רחצה והאכלה, שיר, סיפור, קלטת או מה שנהוג אצלכם. כדאי לערוך אותו באותו סדר ובאותו זמן כל ערב. כשהילד בוכה, לחכות מעט, לגשת לראות שהכל תקין, מילה טובה, ליטוף ולצאת. לא להרים, לא להאכיל, וליצור התקשרות קצרה ככל שניתן. כל זה כמובן שאין בעיה רפואית שגורמת לו לקושי בשינה. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת ילדים