פצעים אחרי האוזן

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

12/12/2001 | 08:55 | מאת: ענת

לביתי בת שנה ו4 חודשים יצאו פצעונים מאחורי האוזן ומאוד מאוד מגרד לה כך שהיא פוצעת את עצמה. אני חשבתי שאולי זה בגלל שאחרי מקלחת לא מנגבים טוב אבל הגננת במעון חושבת שזה מטיפות רוזמרין בכדי למנוע כינים האם זה יכול להיות שזה מהרוזמרין מה הטיפול לזה?

13/12/2001 | 20:03 | מאת: ד"ר הדר ירדני

ענת יקרה, יתכן שזה מטיפות הרוזמרין, למרות שזה באמת יוצא דופן, אך התיאור שלך יכול להתאים לגירוי עור מאלרגיה. אני לא חושבת שזה קשור לניגוב אחרי המקלחת. בכל אופן מה עושים ? ראשית מפסיקים לשים שם את השמן או כל דבר אחר עד ההחלמה. שנית - רחצה בסבון היפואלרגי ומריחת משחה שמנונית על מנת שלא יגרד. באם מדובר ממש בגירוי עורי עם אודם, פצעים, חתכים, קשקשת וכדומה יש לפנות לרופא על מנת לבדוק האם לא מגיע טיפול במשחה אנטיביוטית או עם סטרואידית. בברכה,

18/12/2001 | 08:46 | מאת: ענת

א. תודה רבה על התשובה שלך. ב. כל מילה אמת בבדיקה אצל רופאת עור נאמר בדיוק אותו דבר כמו שחשבת. ושוב תודה.

מנהל פורום רפואת ילדים