דם בצואה אצל תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

11/12/2001 | 19:16 | מאת: הגר

שלום ד"ר, ביתי בת החודש וחצי משלשלת מזה 7 ימים. כמו"כ ברצוני לציין שהיא נולדה עם פיסורה. הרופאה אבחנה אצלה וירוס, והמליצה לנו להוסיף דייסת אורז לתחליף החלב, ולהאכילה בתחליף צמחי (אינני מניקה), כמו"כ שלחנו בדיקת צואה אך עדיין לא קבלנו תשובה. פעמיים אבחנתי בסימני דם קלים בתוך הצואה וזה לאחר ששלחנו את בדיקת הצואה. שאלתי היא: במידה ובדיקת הצואה תהיה תקינה האם אני יכולה להסיק שהדימום הוא כתוצאה מהפיסורה? כי ביתי מתאמצת מאוד בשעת יציאת הצואה, או שהבדיקה לא רלוונטית כי אבחנתי בדימום מס' ימים אחרי שליחת הצואה? אודה להתיחסותך. בברכה הגר

13/12/2001 | 19:22 | מאת: ד"ר הדר ירדני

הגר יקרה, דם טרי בצואה בדרך כלל מקורו במקום חיצוני או נמוך. מאד מתאים לדמום עקב פיסורה. צואה דמית, המעידה על חיידק בצואה, היא בדרך כלל צואה בצבע שחור - ירוק, מסריחה מאד לעיתים עם קצף. חשוב מה מצבה של בתך חוץ מהשלשול. באם היא ללא חום, תאבון שמור, חיונית ועירנית, הרי שקרוב לוודאי אינה סובלת מזהום חיידקי קשה. דמום בצואה יכול בהחלט להיות עדות לרגישות לחלב, והמעבר לכלכלה צמחית בהחלט יכול לשפר את המצב. כמו כן יש לטפל בפיסורה וזה בעזרת אמבטיות רבות, משחה, ולעיתים יש אפילו צורך לתת תרופה. הייתי נזהרת מעט עם האורז, שלא יגרום לעצירות, מה שיחמיר את מצב הפיסורה. באם הפיסורה כרונית, כדאי להתייעץ גם עם כירורג ילדים, לעיתים יש צורך בטיפול ועזרה שלו . בנוסף, פני עם הטיטול לרופא, על מנת שיתרשם מהצואה והדם ויחליט אם יש מקום לבדיקה נוספת. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים