אסטמה או לא אסטמה , זו השאלה...

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

11/12/2001 | 15:47 | מאת: דור

שלום, בנינו בן שנתיים וחודש משתעל ומחרחר באופן די חזק. זו לא הפעם הראשונה , ובעבר קיבל טיפולים של אינהלציות ששיפרו את המצב. מטרידה אותנו העובדה , כי עם השיעול והחרחור ,הוא פעיל נמרץ וחיוני כל כך , ובכל זאת הרופא מתייחס אליו כאסמטי ("אסמטי בעונות מעבר"). בביקורנו האחרון הוא כבר נתן משאף (עם מתקן מתכתי ומסיכה) ובודיקורט - לטיפול מהיר ויעיל יותר , לתקופה של שבועיים 3 פעמים ביום. הילד לא חשוף לחלוטין לסביבה מעשנת , אין שום תורשה קודמת מוכרת. שני אחיינים שלנו , מטופלים גם הם אצל אותו רופא , וגם הם מוגדרים אצלו כאסמטיים. שתי חברות שילדיהם לומדים בגן עם בני , אמרו לאשתי כי גם את הילדים שלהם איבחן הרופא כאסמטיים. ראוי לציין כי מדובר ברופא מאוד מבוקש ומוכר בעיר , אדיב ונחמד באופן מעורר התפעלות. חששנו הוא כי הילד יפתח תלות בבודיקורט ונטולין וכל השאר , כאשר יש סיכוי שהוא כלל לא צריך זאת. מה דעתכם? סליחה שהארכתי.

13/12/2001 | 19:10 | מאת: ד"ר הדר ירדני

דור יקר, אינני מכירה את הילד, לא בדקתי אותו מעולם ולכן אינני יכולה להביע את דעתי בקשר למצבו הבריאותי בכלל, והריאתי בפרט. עצתי, על מנת להביא שקט לליבכם, ולחזק את אמונתכם ברופא המטפל שלכם, כי זה מבחינתי אלף בית לטיפול נכון וטוב לילד, בקשו הפניה לממחה ריאות בילדים. שמעו דיעה נוספת, קבלו חוות דעת נוספת על הטיפול, וכך תוכלו לתת לילד טיפול נכון, וגם להיות בטוחים בנחיצותו. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים