שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

29/03/2009 | 11:48 | מאת: דניאל

ד"ר שלום, בני כבן 3.8. ביום שישי חזר מהגן עם כאב מאוד חזק באוזן ימנית, ללא חום. בדיקה אצל רופא א.א.ג לא העלתה דבר, למעט שעוה שנשאבה ודלקת גרון - ללא חום.הרופא אמר שיכול להיות שזה קשור ללסת. טופל ע"י נורפן והכאב עבר, לא היה זכר לצרחות ולבכי בהתקף. בלילה הוא התעורר עם כאב חזק באוזן הימנית ובגרון.ושוב נתתי לו נורפן. הוא ישן עד הבוקר רגוע. אתמול כל היום הוא הרגיש בסדר שיחק והשתולל, אכל ושתה יפה. בלילה הוא שוב התעורר עם בכי שהאוזן כואבת לו. שוב נתתי לו נורפן אחרי כמחצית השעה הכאב חלף והוא נרדם עד הבוקר. הבוקר היתי אצל רופאת ילדים. בדיקה שלה לא העלתה דבר. אמרה לי לחכות עד יום חמישי ולראות אם זה עובר.לדעתה הצינון יכול לגרום לו ללחץ בתעלת האוזן אני לא יודעת מה לעשות ועל מה זה יכול להעיד. חשבתי שאולי זה קשור לשיניים, אבל הוא לא מתלונן על כאב שיניים לא באכילה ולא בצחצוח. לפני כחמישה חודשים היינו בבדיקה שגרתית אצל רופא שיניים והרופא לא מצא דבר. מה שנאמר לי שהשיניים הטוחנות טרם בקעו ושהם בשלב בקיעה. האם יש קשר בין הדברים, יכול להיות שרק עכשו הן בוקעות וגורמות לו לכאבים? כיצד עלי לטפל בנדון? כאשר רופא א.א.ג אמר שזה קשור ללסת למה הוא התכון? יכול להיות שיש לו דלקת אוזן ויראלית ללא חום? אני מודאגת מהכאב הזה שתוקף אותו בעיקר בלילה. אודה לך אם תוכל להביע את דעתך המקצועית. בברכה דניאל

שלום, דוקא אותי הכאב בלילה לא מפתיע בכלל. יש לו כנראה מעט נוזל באוזן ובשכיבה תמיד הכאב מוחמר ולכן זה מופיע בלילה. אתם יכולים לקנות טיפות אוטידין ללא מרשם ולתת לו לפני השינה. זה יקח מספר ימים ויעלם. אין כל סיבה לרוץ לרופא אם הוא ללא חום ומרגיש בטוב במשך היום.

מנהל פורום רפואת ילדים