תנועות בהנקה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

10/12/2001 | 21:46 | מאת: טל

בני התינוק בן 5 חודשים הינו ילד שליו מאוד ורגוע. הוא ניזון בעיקר מהנקה, וקצת גרבר ויש לציין שנשארתי איתו שנה. בימים האחרונים בעת הנקה הוא עושה תנועות עצבניות עם היד שבחלקן אגרופים שפוגעים בראשו, אני תופסת לו את היד ואז הוא כועס. אני לא בטוחה אם זה קשור - לאבי יש כנראה טורט, האם יש קשר? ממה נובעות התנועות המוזרות הנ"ל? יש לציין שוב שמדובר בתינוק רגוע מאוד, חייכן והתנועות החלו בימים האחרונים. תודה!!

13/12/2001 | 18:25 | מאת: ד"ר הדר ירדני

טל יקרה, קרוב לוודאי שהתנועות אינן מעידות על בעיה, אלא יתכן שהן קשורות לאכילה, הנאה, או אולי מעט תסכול. תנועות קצביות כאלו הן דבר מוכר ושכיח אצל ילדים, ולרוב אינו מעיד על בעיה רפואית. ג'יל דה לה טורט הוא מצב נדיר שמתבטא, כפי שאת בוודאי יודעת, בטיקים, קולות, וחזרה על מילים ולעיתים קללות. המחלה היא תורשתית והמעבר שלה הוא דומיננטי (אני לא בטוחה שזה אומר לך הרבה). באם הילד לא מבצע כל תנועות הנראות כמו טיק בזמן אחר במשך היום, אלא רק באכילה, הרי שלא הייתי מודאגת. נסי להחזיק לו את היד, מתחילת היניקה ולראות מה קורה. באם בכל אופן את מאד מודאגת, פני לטיפת חלב או למרפאה, בזמן האכלה ,והדגימי את התופעה לאנשי המקצוע שם. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים