נפילת תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

08/02/2009 | 15:23 | מאת: אמא מיוסרת

שלום רב ! בני בן ה-6 חודשים נפל משידת החתלה מגובה של כ-80 ס"מ על הראש מאחור [הוא נפל על משטח החתלה שהיה על הריצפה ]הוא בכה מספר דקות ואחר נרגע [ללא הקאה או איבוד הכרה} ברצוני לדעת האם עליי לקחתו לבדיקות כלשהן כדי לוודא שאינו נפגע ?והאם תיתכן פגיעה עתידית כלשהי במערכת העצבים והאם ניתן לדעת זאת?מה יכולות להיות ההשלכות של מכה כזו? אודה על תשובה מהירה אמא מיוסרת.

09/02/2009 | 09:38 | מאת: נווה

זה קורה כמעט לכל הורה בדר"כ מהמיטה של ההורים ולפעמים מהשידה. בעקרון צריך לעקוב במשך 24 שעות ולוודא שהתינוק לא מתנהג שונה . אם כן יש לקחת מיד למיון, למשל מקיא מאבד הכרה עייף באופן מיוחד ועוד התנהגויות שונות מהרגיל. הכי טוב גם אחרי שזה קורה לקחת לרופא שמסתכל על הראש העיניים והחבלות אם יש על הגוף.בעקרון נשמע שתינוקך בסדר גמור. הוא גם נפל על ה"טוב" על עצם קשה במיוחד. תפסיקי לדאוג ולכי לרופא לצורך הרגעה

15/09/2009 | 00:19 | מאת: נטלי

בתי בת 3 חודשיים לפני כשלושה ימים נפלה עם אבא שלה במדרגות...לקחתי אותה למיון ובדקו אותה היה לה פצע בלשון.. היום ראיתי שהראש שלה נפוח מאוד מצד ימין לקחתי אותה עוד הפעם למיון בדקו אותה ללא צילום ראש אני דואגת נורא לתינוקת שלי היא נראית לי עייפה ולא כמו תמיד חייכנית ועירנית ... האם לחזור למיון עוד הפעם לבדיקה ??.? אשמח לקבל המלצה

שלום, שידת החתלה הינה מקום מועד לפורענות ועל ההורים לדעת ולהשמר ממנה. אם לא היה איבוד הכרה, ולא היו הקאות אין צורך לרוץ למיון. בכל שינוי במצב ההכרה או הופעת הקאות יש לגשת לבדיקה.

מנהל פורום רפואת ילדים