מס' שעות שינה של ילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

05/12/2001 | 08:37 | מאת: אמא

שלום בני בן שנתיים וחצי. בריא, עירני וחזק. הוא נמצא במשפחתון מ- 7:30 בבוקר ועד 16:00 בכל יום. בצהריים הוא ישן שעתיים ולדברי הגננת היא מתקשה מאוד להעירו. בערב הוא הולך למיטה ב- 20:00 כאשר אנו מקריאים סיפורים ומדברים עד 20:30 בערך ואז הוא נשאר ער במיטתו ולעתים נרדם רק ב- 22:00 ואף אחרי. הוא משחק במיטה כשהוא עירני לגמרי. לעתים הוא משחק בשקט ולפעמים משעמם לו והוא קורא לנו מס 'פעמים. בבוקר (7:00) הוא מתקשה להתעורר, מן הסתם. מטריד אותי שהוא שוכב שעה וחצי עד שנרדם. גם כשאנחנו משכיבים אותו ב- 21:00 זה לא משנה. האם זה נורמלי? והאם ילד בגילו זקוק לשעתיים שינה באמצע היום? לבי יוצא אליו. אודה לך על תשובתך

05/12/2001 | 15:59 | מאת: ד"ר הדר ירדני

אמא יקרה, לפי מה שאת כותבת, קשה מאד להעירו בגן, כך שכנראה השינה חשובה לו. יתכן שצריך להעיר אותו בכל זאת מוקדם יותר בצהרים. מה שאת מתארת הוא ילד שקרוב לוודאי לא עייף עד 10 בלילה, אך עדיין זקוק לשעות השינה הללו, כי קשה להעיר אותו בבוקר. צריך לנסות לקצר לו מעט את שנת הצהרים ולראות מה קורה, או אולי להוציא איתו מעט יותר אנרגיה לפני השינה. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים