תפריט מגיל שנה ואילך

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

04/12/2001 | 13:56 | מאת: חגית

כן כן זאת שוב אני.... (ותכתבי אם אני מעמיסה) הפורום בכל אופן מאפשר עבורי"במה" נוחה לשאלות שבהם אני לא אטריד את רופא המשפחה שלנו כשאני יודעת שבחוץ מחכים עוד חמישה ילדים חולים עם אמהות מרוטות ובתמצית רציתי לפתוח בתודה... ולשאלתי איך צריך להראות התפריט של ילדה בת שנה ליתר דיוק כמה בקבוקי חלב/ דיסה צריכים להיות כלולים בו?

04/12/2001 | 17:19 | מאת: ד"ר הדר ירדני

חגית יקרה, לשם כך אנחנו פה, על מנת ש"תטרידו" אותנו בכל שאלה, כמובן שכזאת שמתאימה לפורום, ושלך כזאת. תפריט של ילד/ה בין שנהצריך לכלול מזון מכל קבוצות המזון : פירות, ירקות, חלב ומוצריו, בשר, לחם ושומן. מבחינת חלב - 4-5 מנות. מנה מחושבת כ- 3/4 עד כוס חלב מלא, או פורמולה לגיל שנה. 1 כוס יוגורט, פרוסת גבינה צהובה, 30 גרם גבינה. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים