חום גבוה מאוד וממושך

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

04/12/2001 | 04:43 | מאת: נירית

בני בן 10 חודשים, סובל מחום גבוה (40 מעלות) כבר 3 ימים. אנחנו עובדים בשיטת יויו, אקמולי ואמבטיות פושרות להורדת חום, החום יורד ואחר עולה שוב, וחוזר חלילה. הרופא טוען שמדובר בשפעת ויראלית. מחר נבצע ספירת דם. בני מטופל באנטיביוטיקה בעקבות דלקת אוזניים, חום ושילשולים שהופיעו בשבוע שעבר. האוזניים נראות בריאות ונותרו עוד 3 ימים לסיום הטיפול האנטיביוטי. הלילה הוא התעורר עם 37.7, הנקתי אותו, במהלך ההנקה היו צמרמורות קשות, הוא הקיא בסילון. מדדנו חום ותוך 15 דקות זה קפץ ל- 39.5. שאלותי: חום גבוה במשך 3 ימים- האם זוהי תמונה אופינית? אם לא מדובר בשפעת, במה עלי לחשוד? האם ישנן בדיקות נוספות שכדאי לעבור? אני מאוד מודאגת ולא יודעת כיצד לנהוג מעבר למה שתיארתי. עוצו לי עיצה. תודה מראש.

04/12/2001 | 17:44 | מאת: ד"ר הדר ירדני

נירית יקרה, ראשית בנך מטופל באנטיביוטיקה עקב דלקת אוזן חריפה. דבר ראשון שיש לבדוק במצב כזה, שאין דלקת אוזן שאינה מגיבה לטיפול. את כותבת שנבדקה האוזן והיא נראית תקינה. זהום וירלי יכול לתת תמונה של חום גבוה ואפילו מספר ימים. את בהחלט מתארת מצב של ילד חולה. אני הייתי בודקת לו גם את השתן. חום וצמרמורת לעיתים יעידו על דלקת בדרכי השתן. כדאי להתיעץ על המשך מתן האנטיביוטיקה, לעיתים חום יכול להיות גם תגובה לטיפול. בקיצור - הייתי מתחילה את הבירור מחדש. בדיקה גופנית יסודית, בדיקת דם ושתן (ברוב המקומות יש תשובה באותו יום), והמלצה מהרופא על פי התוצאות על המשך טיפול. כמובן שהכל יכול להיות עדיין במסגרת מחלה וירלית. יתכן שמחר ירד החום ותופיע פריחה - מחלה וירלית אופיינית לגיל הילדות וההורים קוראים לה אדמדמת. הסימנים חום גבוה 4-5 ימים, ירידה פתאומית של החום עם הופעת פריחה, והבראה. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים