גירודים בעור הרגלים אצל ילדים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

30/11/2001 | 15:25 | מאת: רפי מראשון

לכבוד: אתר דוקטור א,ג,נ. בני בן 12 וסובל מזה כשנה בגירודים עזים ברגליו אשר מתפשטים מכף הרגל ועד לברכיים. כל המשחות שניתנו לו ע"י רופאי העור לא עזרו לרפא את הגירודים ולהעביר את התופעה. הגירודים הם כל כך עזים שהוא פוצע את עצמו עד זוב דם. כאמור הגירודים הם לא עד מעל הברכיים (כולל). בפעם האחרונה נאמר לנו שזהו סוג של אקזמה. אודה לכם מאוד אם תוכלו להפנות אותי לכיוון נכון של טיפול...דרך אגב כל בדיקות הדם שעשינו, בדיקות השתן והצואה היו חיוביים ולא נמצא שום פגם בבדיקות. בכבוד רב ותודה מראש רפי מראשון

02/12/2001 | 20:01 | מאת: ד"ר הדר ירדני

רפי יקר, הסיפור שאתה מתאר אינו שגרתי כל כך. אתה מתאר תופעה של גרד מקומי שמתבטא באיזור מסויים של הגוף בלבד. בראש ובראשונה יש לבדוק האם יש דבר מסויים שבא במגע עם האיזור הזה וגורם לגרד. למשל, נעל, גרב, חומר חיטוי שאולי עומד בו , פטרת, ואולי אפילו משהו מהדברים שאתם מורחים לשם טיפול. וכדומה. הדבר שעוזר הכי הרבה לגרד זה שימון העור. הרבה אמבטיות עם שמן אמבט, ושימון בלתי פוסק של העור. אני הייתי מתייעצת עם אלרגולוג בנושא של בדיקות לאלרגן וטיפול. באם הכל יתקבל תקין, יש לעיתים לחפש גם סיבות לא גופניות לגרד. זה כמובן, בתנאי, שלא נמצא גורם אחר. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים