חום והזיות דחוף ביותר!!!

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

04/06/2006 | 13:31 | מאת: יניב

אתמול בלילה ביתנו(בת 4 בריאה בדר"כ ) התלוננה על דקירות בבטן מלווה בחום גבוה 39.5. אך הדבר המוזר הוא הזיות קשות ביותר:רואה דגים עפים, ברחשים ונמלים המטפסים על רגליה, לא מוכנה לישון או להוריד את נעליה,צורחת וכו'. בעבר כאשר היה לה חום גבוה לא היו תופעות של הזיות דומות. שלשום טיילנו בנחלים בסביבות ירושלים אך עד אמש הכל היה תקין. יום לפני שטיילנו היא נעקצה בבית ע"י יתושים. יש לה מס' עקיצות ברגלים. הורדנו לה את החום ע"י נורופן וגם עשינו לה מקלחות פושרות . לפי שעה אין חום אך מה שמדאיג אותנו זה תופעת החרדתיות שממשיכות. חזרנו כעת מבדיקה אצל רופאת הילדים - על פניו הכל נראה תקין. אך היא נתנה לנו הפנייה למיון למקרה ש... אודה לכם על התייחסותכם לנושא ההזיות? האם כדי להרגיע בצורה תרופתית כלשהי. אנו ההורים נמצאים איתה היום בבית ומרגיעים ככל שניתן עם המון סבלנות ואהבה . תודה, יניב

שלום, כל ארוע חום עומד בפני עצמו. יש מקרים רבים שבהם עליית החום מלווה בהזיות קשות וזה חולף. בימים שבסמוך לארוע החוויה נשארת חזקה ועם חלוף הזמן זה מתפוגג. אין הרבה מה לעשות חוץ ממה שאתם עושים-הרבה חום ואהבה. זה יחלוף, היא תחלים והכל ישכח.לא בהכרח שזה יחזור על עצמו בארוע החום הבא.

04/06/2006 | 16:13 | מאת: יניב

תודה רבה על התשובה המהירה.

20/03/2023 | 07:40 | מאת: נטלי

חייבת לציין שאתמול בלילה קרה לנו אותו מקרה בדיוק לאחר נטילת נורופן. גם בעבר זה קרה לה אך לא עשינו את הקישור, חשבנו שזה קשור לחום הגבוה. הקשר הוא הנורופן ולא החום. יכול להיות שיש פה תופעת לוואי שלא מדווח עליה בעלון המשתמש?

16/04/2023 | 08:59 | מאת: חלי

גם אנחנו עם חוויה דומה הזיות קשות מאוד לילד בן 9, פעם ראשונה שנתקלת בעוצמה כזאת. אחרי נטילת נורופן, כמה פעמים! גם לי הייתה תחושה שקשור לנורופן!

21/04/2023 | 00:32 | מאת: יוליה

אוייי עכשיו שאני קוראת היום הילד שלי בן 12. וכרגע עם חום. מטןפל על ידי נורופן בזמן חום וכל פעם הזיות! התחיל בגיל 10 עם ההזיות בזמן החום. אשים לבד רחליף תרופה.

04/08/2023 | 23:57 | מאת: אליה

גם לנו יש ילדה בת 4.5 עם חום גבוהה. כאבי בטן. גרון. כבר כמה ימים ובינתיים לא משפתפר. להיפך. שילבנו בין נורופן לאקמולי לאבקמול, כל פעם ניסינו משהו אחר כי לוקח לחום מלא זמן לרדת.. כשיורד היא מרגישה מעולה. וכשעולה מתחילה להזות ולדבר שטויות.. פעם ראשונה שיש לילדים חום כל כך גבוהה. מאיזה גובהה חום צריך בדיקת רופא מיידית? תודה רבה

05/05/2024 | 22:25 | מאת: גל

גם אצלנו אחרי נטילת נורופן הילד נרדם וקם מהזיות קשות לא ראיתי תגובה על כך

מנהל פורום רפואת ילדים