אנטי לפרות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

26/11/2001 | 14:04 | מאת: אמא של שי

בני בן שנתיים וחצי מסרב בתוקף לאכול פרות . ניסיתי את כל סוגי הפרות , בכל מצב : כטרי , כמחית , שלם , חתוך ולא עוזר לי כלום . אני מוטרדת מכך שאינו צורך בעיקר את ויטמין C . יש דרך להשלים ויטמין זה במזון אחר ? האם כדאי לתת לו כדורים המכילים ויטמין C ? בתודה מראש

26/11/2001 | 19:47 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

אין להיאבק איתו בכל מקרה בעניין הפירות - את תמיד תפסידי בעניין זה. ניתן לתת מיצי פירות אם הילד אינו רוצה פירות בשום פנים ואופן. וויטמינים ובעיקר וויטמין C מוספים למזונות רבים באופן מלאכותי ממילא. נדיר ביותר שיש חסר וויטמינים בילדים הניזונים מהדיאטה האפיינית לעולם השפע המערבי, גם אם אינם רוצים סוג מזון זה או אחר. אין צורך לתת לילדים וויטמין זה או אחר כתחליף למזון, ועדיף לנסות להרגיל את הילד להרגלי אכילה נכונים ע"י דוגמא אישית או תחליפים ולא לעבור למתן סירופים למיניהם. צריך לזכור שפירות וירקות אינם רק "מאגרי וויטמינים" והרגלי האכילה הנכונים המוקנים לילדינו בגיל זה יכולים לסייע לכלכלתם בהמשך הדרך.

מנהל פורום רפואת ילדים