סימני התבגרות ראשונים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

25/11/2001 | 23:09 | מאת: גלית בר

שלום דר' לביתי בת השמונה וחצי החלו להופיע סימני התבגרות ראשונים - התחלת צמיחת כמה שערות בודדות באבר המין (תחילה) ובבית השחי. כל התפתחותה והשינוייים הפיזיים החל מהיותה תינוקת התרחשו מאוד מהר - הליכה, נפילת שיניים וצמיחת שיניים קבועות וכו'... וזאת למרות שהיא נולדה פגית קטנה מאוד ועדיין קטנה יחסית בגודלה הפיזי. האם זה דורש בירור או שזה מוקדם אך בכל זאת בגדר הנורמה? הרבה תודה, גלית.

26/11/2001 | 00:11 | מאת: פרופ' צבי צדיק

לגלית בר שלום! גיל 8 שנים הוא הגבול שמתחתיו התבגרות מוגדרת כמוקדמת. לאחר גיל 8 שנים אין כל חשש לחריגה בהתפתחות עקב הופעת סמני התבגרות. 1) שיעור מיני- יש להבדיל בין מערכת השעור המיני היכולה להופיע ללא כל סמני התבגרות. שיעור בגילאים אלה מקורו בעיקר מבלוטת יותרת הכיליה. תכן הופעת שיער ניכרת גם במי שבכלל לא תתפתח אצלה התבגרות 2) התבגרות אמיתית - תהליך בו מתפתחות השחלות מפרישות את ההורמון הנשי אסטרוגן הגורם לגדילת השדיים. תיתכן התבגרות ניכרת ללא כל סימן להופעת שער. בבנות בדרך כלל הסימן הראשון להתבגרות הוא גדילת שדיים. מבחינת תזמון במרים רבים תוך 3-6 חודשים מיום הופעת גדילת החזה מופיע שעור מיני. ובכן גליה בר לבתך התפתחות במועד, על כן אין כל מקום לדאגה. אם את מעונינת בהסברים נוספים: ערב עיון להורים וילדים בנושאים אלה ב- 28.11.01 שעות 16-19, אודיטוריום מרכז רפואי קפלן רחובות. בקרוב נושא זה יוצג במלואו באתר: www.gdila.co.il בברכה פרופ' צבי צדיק מנהל אנדוקרינית ילדים מרכז רפואי קפלן, רחובות

26/11/2001 | 08:26 | מאת: גלית בר

שלום דר'... הרבה תודה על התשובה המהירה!! אם הבנתי אותך נכון, לא מדובר בסימני התבגרות "אמיתיים" - אלא בתהליך שמקורו בבלוטת יתרת המוח ? שוב תודה - גלית.

מנהל פורום רפואת ילדים