נזלת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

25/11/2001 | 16:53 | מאת: טלי

שלום רב בתי בת השנה וחצי היתה חולה בחום ונזלת לפני כשבוע וחצי לקחתי אותה לרופא שאמר ויראלי ולא נתן טיפול היום הילדה עדין מנוזלת ואני מרגישה חירחורים אין חום לקחתי שוב לרופא שאמר שהחירחורים הם מהנזלת והריאות נקיות. שאלתי האם זה יכול להתפתח למשהוא חמור והאם יש טיפול כלשהוא שניתן לעשות. בתודה מראש

25/11/2001 | 18:07 | מאת: ד"ר הדר ירדני

טלי יקרה, קרוב לוודאי שמדובר בחירחורים שמקורם עליון ולא מהריאות. לעיתים, מחלה ממושכת המלווה בהרבה ליחה, יכולה להתפתח גם למחלה של דרכי נשימה נמוכות יותר. בהחלט ניתן בגיל הזה לטפל בנזלת ובליחה באם הם מפריעים לאכילה או לשינה. באם בתך מתפקדת כרגיל, מלבד הנזלת, אך תאבונה לא נפגע, והיא אוכלת היטב וישנה ללא הפרעה, לא צריך לעשות דבר מעבר לאוורור טוב של הבית, אולי מכשיר אדים בלילה, ומעט מי מלח לאף. באם ישנה הפרעה באחד מהדברים שציינתי , פני לקבלת טיפול. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים