בכי בזמן האוכל

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

25/11/2001 | 13:07 | מאת: מירה

בני בן חודשיים וחצי ולפני כשבועיים הוא החל לבכות בזמן האוכל. מהלידה הוא אכל סימילאק אך בעקבות הבכי עברנו למטרנה, אך הבעיה נותרה כשהיתה. גם המטרנה וגם הסימילאק היו על בסיס חלב. לא ניראה כי זו בעיה של גזים כי הוא לא בוכה שלא בזמן הארוחה וכן ניסינו את התרופות השונות נגד גזים , וכלום לא עזר. יש לו יציאה פעם ביום. כשהוא אוכל בלילה או במשך היום כשהוא חצי רדום הוא לא בוכה בזמן האוכל. מה יכולה להיות הבעיה? האם אלרגיה לחלב? (אם הוא אלרגי לחלב האם ייתכן שיהיו ארוחות בהם הוא לא בוכה?) או אולי פשוט נמאם לו מטעם התחליף? תודה מראש

25/11/2001 | 17:52 | מאת: ד"ר הדר ירדני

מירה יקרה, לא נראה לי שמדובר באלרגיה לחלב שבטויה הוא בכי בזמן האוכל בלבד. בהחלט יכול להיות שמדובר בכאבי בטן והייתי ממשיכה לתת תכשיר נגד גזים בכל ארוחה. דבר נוסף שיש לבדוק כמובן, זה את טמפרטורת האוכל האם לא קר או חם מדי, ואת קצב היציאה מהבקבוק. האם הבכי גורם להפסקות מרובות ? לחוסר גמירה של הכמות ? להקאה ? כל אלו הם פרטים חשובים. הוסיפי לנו פרטים לגבי, עלייה במשקל, כמות אכילה, כל כמה זמן, פליטות וכ"ו. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים