עצירות כרונית אצל תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

25/11/2001 | 10:44 | מאת: טלי

שלום רב בני בן 11 חודשים וסובל מעצירות כרונית כבר כמה חודשים עשו לו בדיקות דם ולא ראו משהו חגיג כמו כן שינינו לו את התזונה לנובלאק במקום רמדיה. והוספנו לו שמן פרפין לכל ארוחה היה שיפור לכמה ימים ושוב חזרה הבעייה ,הילד צועק וצורח ואיננו יכול לעשות את צרכיו כמו כן כל אזור פי הטבעת ממש אדום וכואב לו אינני יודעת מה עלינו לעשות אך ברצוני להקל על סבלו של הילד . אנא עזרו לי למצוא פיתרון. יש לציין שהקיבה קשה כמו אבנים ואינני יודעת מדוע הוא לא אוכל משהו חריג

25/11/2001 | 17:33 | מאת: ד"ר דני ירדני

טלי יקרה, עצירות בילדים אינה דבר נדיר, לצערי, וברובה אכן קשורה בכלכלה, ביחוד בגיל הזה, אך יש גם לבדוק שאין סיבות אחרות לעצירות. מהתיאור שלך נשמע שישנם פצעים באיזור פי הטבעת. פצעים אלו יכולים להיות כתוצאה מהעצירות והיציאות הקשות, אבל במקרים רבים הם גם הסיבה להמשכות העצירות כיוון שכל יציאה כרוכה בכאב ולכן הילד נמנע מלתת יציאה ועל ידי כך נוצר מעגל סגור שבו היציאה הבאה תהיה קשה יותר, כואבת יותר, וגורמת לפצעים נוספים. הטיפול השמרני בשלב הזה חייב להיות גם טיפול בפצעים וזה על ידי אמבטיות מרובות במשך היום וגם טיפול לריכוך היציאה בעזרת סירופ לדוגמה אבילק, ניתן להתחיל ב- 10 סי סי פעמיים ביום, שזה מינון גבוה, ולרדת בהתאם לרמת היציאות. בנוסף הייתי ממליץ לתת לילד פעמיים ביום שמן פרפין 5 סי סי פעמיים ביום, שמן זה מצפה את הצואה הקשה וגורם לה לפצוע פחות את פי הטבעת. חשוב לציין שברוב רובם של הילדים, טיפול שמרני כזה או דומה לו יפתור את הבעיה בתנאי שיהיה רציף ולאורך זמן, אולם, אחוז קטן מהילדים אינם מגיבים גם לטיפול הזה. במקרה זה יש לפנות לכירורג ילדים כדי לשלול מחלות שבהם הטיפול הוא לפעמים ניתוחי. כמובן בנוסף יש לבדוק עם רופא הילדים שינויים קלים בכלכלה כמו הוספת מעט סובין, או עגבניה, וכמובן לשלול סיבות רפואיות אחרות לעצירות. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים