תולעים לילדה בת שנה ו 4 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

24/11/2001 | 16:16 | מאת: ענת

יש לי ילדה בת שנה ו4 חודשים. היום במשך כל הבוקר היא הקיאה, ולא רגועה, במשך כל הלילה היא לא רגועה ובוכה המון. היום כאשר החלפתי לה טיטול גיליתי תולעים לבנים בפי הטבעת. האם זה יתכן בגיל כזה? מה לעשות בנדון? והאם יש קשר בין החוסר שקט וההקאות של ילדה.

24/11/2001 | 21:53 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

בוודאי שזה ייתכן כבר בגיל זה. בעיקר אם הילדה מבקרת בגן. הדבר גורם לגרד מסיבי ולתחושת אי נוחות בטנית ולעיתים יכולה לגרות להקאה. הטיפול פשוט ודורש תרופה נגד תולעים - קבלי אצל רופא המשפחה.( אין צורך לתחוב שום לפי הטבעת כפי שיציעו לך השכנות).

מנהל פורום רפואת ילדים