מיגרנה אצל ילדים?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

23/11/2001 | 21:53 | מאת: ק.

שלום. האם יתכן שילד בן חמש וחצי יסבול ממיגרנה? הילד מתלונן לעיתים קרובות על כאב ראש חד צדדי, בצד הראש (תמיד באותו הצד). מה ניתן לעשות? האם יש צורך בבדיקות מיוחדות? אם כן לאיזה רופא מומלץ לפנות? האם זה יכול לנבוע מהתייבשות? בתודה מראש, ק.

24/11/2001 | 13:22 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

בוודאי ובוודאי. ילדים סובלים ממיגרנות כמו מבוגרים. זו הסיבה השכיחה ביותר לכאבי ראש בילדים, בד"כ אינם קשים. הגיל האפייני הוא 7-15 שנה אך יכול להופיע לפני כן. בגיל מתחת ל- 10 - שכיח יותר בבנים דווקא (בגיל ההתבגרות - שכיח בבנות). באופן עקרוני, מדובר בכאב ראש הנמשך שעה שעתיים לפחות, עם מעורבות חדצדדית של הראש ועין, ומלווים בבחילות או הקאות, או הימנעות מאור ורעש. אם הכאב אינו כזה הרי שסביר שלא מדובר במיגרנה. בכל מקרה כדאי לתאר את כאבי הראש בפרוטרוט לרופא הילדים, ובמידה ויש חשש לכאבי ראש שאינם פשוט "כאב ראש" הרי שיש להתייעץ עם בעל מקצוע , בד"כ נוירולוג ילדים.

24/11/2001 | 21:47 | מאת: ק.

תודה רבה על תשובתך. ק.

מנהל פורום רפואת ילדים