הדבקות באבעבועות רוח

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

22/11/2001 | 14:27 | מאת: שלי

שלום לפני כשבועיים חברי התלונן על נפיחות בעורף עם כאבים,לא ייחסנו חשיבות לכך,ולאחר כיומיים התברר כי הוא חלה באבעבועות רוח. אתמול בערב הרגשתי נפיחות מאחורי האוזן עם כאבים בשעת הנגיעה,האם נדבקתי ?

23/11/2001 | 21:39 | מאת: ד"ר הדר ירדני

שלי יקרה, דווקא נפיחות מאחורי האוזן אינו סימן אופייני לאבעבועות. קרוב לוודאי שמדובר ברגישות והגדלת בלוטות לימפה דבר שיכול להיות סימן ראשון לכל מחלה שמתחילה. נפיחות ורגישות מאחורי האוזניים מתאימה יותר דווקא לאדמת, למרות שכעת כבר כמעט ואין חולים בה עקב החיסון. בברכה,

מנהל פורום רפואת ילדים