הקשר בין ציפורים לדלקת קרום המוח

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/11/2001 | 15:02 | מאת: שמוליק

שלום לרופאים. אבקש לדעת מהם הסיכונים הכרוכים בגידול, בתוך או מחוץ לבית, של תוכי, כנרית או כל ציפור "מחמד" אחרת שקונים בחנות חיות. ככל הידוע לי ממקרים שאליהם שמעתי, יש סכנה בהדבקות בדלקת קרום המוח מציפורים אלו. בתי נמצאת אצל מטפלת המחזיקה סוג של ציפור בביתה - לכן המידע כה חשוב ודחוף. האם יש סיכונים נוספים בהמצאות בקרבת ציפור שכזאת? האם מדובר רק בסוגים מסויימים של ציפורים? בתודה מראש על התשובה ועל האתר החשוב הזה, שמוליק.

21/11/2001 | 00:45 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

ישנן מחלות רבות היכולות להיגרם מחיות בית ומצפורי מחמד, אך שכיחות ההידבקות בהן נמוך ביותר ודיווח על מקרים של הידבקות במחלות אלו נמוך, על אף שכיחות החיות בקרב האוכלוסיה. על דלקת קרום המוח לא ידוע לי, אך בהחלט ייתכן הידבקות מווירוסים שונים גם מחיות מחמד העלולים לגרום בין השאר לדלקת קרום המוח או דלקת ריאות. סה"כ ניתן להיות רגועים בעניין זה.

מנהל פורום רפואת ילדים